sunnuntai 30. syyskuuta 2012

BYAL KHLYAB


BYAL KHLYAB-leipä

1 pussi (30g) kuivahiivaa
6 dl vettä ( +42〫)
n. 600 g vehnäjauhoja
300 g durumvehnäjauhoa
1 tl merisuolaa
loraus rypsiöljyä

Sekoita hiiva hieman kättä lämpimämpään veteen, anna muhia 10 minuuttia huoneenlämmössä. Mittaa jauhot ja suola suureen kulhoon (jätä osa vehnäjauhoista sivuun ja lisää hiljalleen niin paljon, ettei taikina ole enää löysää, mutta kuitenkin pehmeää). Alusta taikina sileäksi ja kimmoisaksi, n.15 minuttia.

Voitele toinen kulho öljyllä ja kumoa taikinapallo kulhoon. Kääntele taikinaa niin että öljy tarttuu tasaisesti pintaan. Nosta kulho lämpimään paikkaan ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi, n.2 tuntia.

Jauhota leivinalusta ja pyörittele taikinasta kaksi pitkulaista leipää. Nosta leivät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna nousta vielä puoli tuntia. Paista leivät 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Peitä uunituoreet leivät keittiöpyyhkeellä ja anna levätä 10 minuuttia ennen herkuttelemista.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti