sunnuntai 16. syyskuuta 2012

KREM KARAMEL


KREM KARAMEL,  PAAHTOVANUKAS

2 dl sokeria vuoan kuorruttamiseen
5 dl kermamaitoa (tai kevytkermaa)
1 vaniljatanko
4 kananmunaa
1 kananmunankeltuainen
1/2 tl jauhettua kardemommaa (ei välttämätön)
3/4 dl hienoa sokeria

Sulata kuorrutussokeri kattilassa. Kaada kullankeltainen liemi uuninkestävän korkeareunaisen vuoan, tai krcreme karamel- annosvuokien, pohjalle ja kääntele vuokaa niin että sokeri vuoraa reunat ja pohjan.

Kuumenna kermamaito ja halkaistu vaniljatanko melkein kiehuvaksi, nosta kattila hellalta, poista vanilja, lisää sokeri, (kardemomma) ja munat. Vatkaa seos tasaiseksi ja kaada vuokaan. Nosta vuoka suurempaan uunivuokaan ja kaada vuokaan kuumaa vettä pienemmän vuoan puoleenväliin asti. Paista vesihauteessa, 175 asteisessa uunissa, noin 50 minuuttia, kunnes vanukas hyytyy.

Anna krem karamellin jäähtyä ensin huoneenlämmössä, nosta sitten jääkaappiin ainakin tunniksi ennen tarjoamista. Irrota vanukas kuljettamalla teräväkärkistä veistä vuoan reunaa pitkin, aseta tarjoilulautanen tiiviisti uunivuoan päälle ja käännä vanukas nopealla liikkeellä ylösalaisin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti