sunnuntai 23. syyskuuta 2012

MANASTIRSKA BOB CHORBA


MANASTISKA BOB CHORBA, LUOSTARIN PAPUKEITTO

200 g kuvattuja valkoisia papuja
1 porkkana
1 sipuli
1/2 lehtisellerin varsi
1-2 tomaattia
1 chilipaprika (ei välttämätön)
1/2 tl kuivattua minttua
1/2 ruukkupersiljan silputut lehdet
loraus auringonkukkaöljyä
ripaus paprikajauhetta
ripaus merisuolaa
mustapippuria myllystä

Liota papuja huoneenlämpöisessä vedessä yön yli. Kuori porkkana ja sipuli. Kuutio porkkana, sipuli ja  selleri samankokoisiksi paloiksi.

Kaada papujen liotusvesi pois, nosta pavut, sekä porkkana-, sipuli- ja sellerikuutiot kattilan pohjalle, lisää uutta vettä niin paljon että kattila täyttyy 2/3. Lorauta sekaan öljyä. Sekoita pohjia myöten ja keitä kannen alla, miedolla lämmöllä, kunnes pavut pehmenevät.

Tee chilin päähän viilto, halkaise tomaatti ja raasta sisus, heitä kuoret pois. Lisää keittoon kokonainen chili, raastettu tomaatti ja minttu. Mausta suolalla ja pippurilla, anna keiton porista miedolla lämmöllä vielä 20 minuuttia. Maista, ja lisää tarvittaessa suolaa. Poista chili ja ripottele persiljasilppu keiton päälle juuri ennen tarjoamista. Tarjoa rapeakuorisen leivän kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti